Nowe techniki ekstrakcji superkrytycznej: innowacyjne metody pozyskiwania substancji.
Ekstrakcja superkrytyczna to zaawansowana metoda ekstrakcji wykorzystująca substancje w stanie superkrytycznym jako rozpuszczalniki. Stan superkrytyczny…
Trendy w żywności biofortyfikowanej: Co warto wiedzieć
Żywność biofortyfikowana to produkty spożywcze, które zostały celowo wzbogacone o dodatkowe składniki odżywcze w celu…
Rewolucja w produkcji żywności drukowanej 3D
Druk 3D żywności to zaawansowana technologia umożliwiająca wytwarzanie produktów spożywczych przy użyciu specjalistycznych drukarek trójwymiarowych.…
Kuchnia inspirowana chronobiologią: smakowite zegary wewnętrzne
Kuchnia inspirowana chronobiologią to podejście do odżywiania oparte na naukowych badaniach dotyczących rytmów biologicznych organizmu.…
Innowacje w kuchni nutrigenomicznej: zdrowe podejście do gotowania
Kuchnia nutrigenomiczna to innowacyjne podejście do przygotowywania posiłków, oparte na badaniach z dziedziny nutrigenomiki. Nutrigenomika…